2014
10.27

Titulky S05E08

s05e12

Titulky jsou hotové.

Doporučuji ještě v horizontu příštích dnů a týdnů zavítat na tuto stránku. Možná se tu objeví nějaké zajímavosti, případně videa. Ale opět – raději nic nebudu slibovat 🙂

Jinak pár poznámek k poslednímu dílu.

V závěrečných scénách je několik elementů poukazujících na život okolo Nuckyho, Gillian a Jimmyho. Kluci, kteří projdou okolo Nuckyho, jsou z univerzity v Princetonu. Jimmy Darmody nechal Princeton, aby šel do války. Písnička, kterou jeden ze studentů zpíval, poukazovala na to, za čím si Nucky v životě šel. Billboard, na který se Nucky předtím podíval odkazoval na slavnostní průvod, kterého se Gillian zúčastnila, když jí Nucky žádal o to, aby šla za tím bohatým pánem. Mimo to na něm bylo číslo 39. Je možné, že to byl odkaz na rok 1939, kdy byl skutečný Nucky Johnson zatčen za daňové úniky. Navíc ho ve finální scéně dva agenti z finančního úřadu sledovali a možná se ho chystali zatknout, i přestože byl rok 1932 – ale proto možná ty odkazy na budoucnost v průběhu dílu. Prostě a jednoduše Nuckyho dohnala minulost.

Ještě bych rád utnul nevoli ohledně Nuckyho smrti. Nucky byla smyšlená postava pouze inspirovaná tou skutečnou (Nucky Johnson), který zemřel až v roce 1968 v 85 letech. V seriálu je víc takových postav. Například i Commodore Louis Kaestner se ve skutečnosti jmenoval Louis Kuehnle a zemřel až v roce 1934 – v seriálu mrtev už přes 10 let. Dr. Narcisse byl insporovaný skutečnou postavou jménem Casper Holstein, ten zemřel až v roce 1944. Nuckyho německý sluha Eddie Kessler skutečně existoval avšak se jmenoval Louis Kessel.
.


29 comments so far

Add Your Comment
  1. Moc děkuji za titulky!!!!
    Opravdu to byl výborný seriál – ještě mě napadlo, že Tommy střelil Nuckyho do stejného místa v obličeji jako on Jimmyho a (tím se teď nejsem úplně jistý) padly také tři výstřely a teprve ten třetí do levé tváře byl smrtelný.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. dík za preklady, je to ozaj tazka robota a hlavne pri tomto serialy. Ja som vacsinou pozrel uz s anglickymi titulami, ale kazde slovo som z nich neporozumel :/
    K serialu, snad ma tu skalni fanusikovia neukamenuju (btw pre mna boli prve 2 sezony top medzi serialmi), ale tato posledna sezona bola nejaka cudna. Serial nemal krasne dialogy ako v prvych sezonach a hlavne mi chybala akcia, napatie atd co sa ku mafianskemu serialu hodi. Jedine velke plus by som poslednej serii dal za atmosferu, ale to celkovo vsetky boardwalk empire diely mali uplne autenticku (aspon podla mojej predstavy). Aktualne pozeram peaky blinders a zatial mi to pride ako 100% nahrada BO, pretoze to je sama akcia a tiez je to zo starsej doby, len z Anglicka. BO mi prisla poslabsia aj predposledna sezona, ale tato mi prisla ze radsej ani nemusela byt a mohli to nejako uzavriet uz v predposlednej. Je mi luto, ze musim takto kriticky a podla komentarov vidim ze viaceri z nas to vidia uplne inak, ale tolko moj postreh 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  3. Je zvláštní uvědomit si, že záporák, ktrýho má člověk tak rád si opravdu zasloužil zemřít. Je z toho člověku smutno, ale tak to má asi být. Výborný seriál a parádní titulky. Díky

    Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Super prace celych 5 let. Diky!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  5. Všem děkuji za úžasnou práci a za to že nám umožnili na těchto stránkách čerpat informace a vše kolem Nuckyho a jeho rodině.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  6. Rovněž jsem netušil, že 8. díl páté série bude finále, ale jak jsem to zapnul, tak jsem to bohužel již zjistil. Seriál mě bavil až do úplného konce, díky překladatelům za neocenitelnou práci na titulcích.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  7. I ja sa pripajam k podakovaniu za skvele odvedenu pracu na titulkach ako aj na tomto webe. Vdaka vam som si mohol tento seria uzit naplno. Bolo to krasnych 5 rokov. Neskutocne ako ten cas leti 🙁 Verim ze sa stretneme pri podobne dobrom ak nie este lepsom seriali. Finalna cast celej serie ma az tak velmi nenadchla a urcite by som prijal este minimalne jednu dalsiu seriu s Nuckym. Ten herec ktory ho stvarnoval ako mladeho zastupcu serifa nemal chybu. Fakt ako Steve Buscemi zamlada. Majte sa pani a damy! Nech sa vam dari a ja z nostalgie sem tam na tento web zabludim. Salut!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  8. Musím v prvé řadě poděkovat za titulky a svělou prací s nimi spojenou. Překládat veškeré ty dobové termíny není určitě sranda… jinak k závěrečnému dílu, seriál to by kvalitní a skvělý, ale ten konec byl hrozně předídatelný. O tom, že ten kluk je Tommy a zabije ho se spekulovalo už od doby, kdy se v seriálu objevil. A zajímalo by mě, jak to teď bude s Margaret, ona má vlastně dost peněz, že ?
    Jinak kdyby byl Nucky zatčen a pak byl záběr jak byl propuštěn a chodí po chodníku svého bývalého impéria, bylo by to podle mě impozantnější. Nehledě na to, že mi nějak nesedí Tommyho věk. Dyť uplynule sedm let, předtím byl malé dítě a žil s tou ženou (kterou si měl vzít nebo vzal) u Richardovy sestry. Pokud si pamatoval něco s rozhovory s babčou, která šla do blázince v podstatě hned, jak ho Richard odvedl, pochybuju, že by mu to dalo důvod Nuckyho zabít.
    Zkrátka tohle mi přijde trochu nedomyšlené a nenavazující, trochu mě ten úplný konec mrzí, jinak by to byl dobrý díl…uznávám ale, že symbolika na konci byla velice propracovaná. Jen by mě ještě zajímal podrobnější osud Mabel, co to byla ta krev apod. Myslel jsem, že jejich syn umřel pár let po narození….díky za nějakou odpověď a objasnění nebo diskuzi ohledně dílu 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Co si pamatuju, tak to dítě umřelo krátce po porodu a Mabel spáchala sebevraždu. Ještě se o to mrtvé dítě pár dní starala, než na to Nucky, který byl furt v práci přišel… To řešili nějak ze začátku seriálu.

      Jinak velké díky za super kvalitní titulky ke všem dílům tohohle úžasného seriálu. Už se nemůžu dočkat s čím novým příjde HBO

      Thumb up 0 Thumb down 0

    • Tiez ma zaraza, ze nikoho netrapi, ako Tommy za 7 rokov zostarol z cca 5 rokov na 15. Vsade citam len same chvaly aky to bol brilantny koniec. Podla mna nebol, s tym Tommym to dost pokazili. Taketo silene „zvraty“ by som cakal v nejakom Dallase, ale nie v seriali, ako je BE. Takisto bola postava Nuckyho az prilis inspirovana skutocnostou na to, aby ho zabili asi o 35 rokov skor, nez skutocny Nucky zomrel. Serial jeden z najlepsich, ten koniec uz nie.

      Thumb up 0 Thumb down 0

      • 5 mu bylo možná v 1 serii… připočti si další 3 serie + 7 letý skok a máš 15.

        http://boardwalkempire.wikia.com/wiki/Tommy_Darmody Narodil se 1917 a Nuckyho zabil 1931

        Thumb up 0 Thumb down 0

      • Jinak s Tommy to bylo náhodou dobrý. Přečti si něco o mafii. Mafiáni často nechávali zabít i děti, protože se báli, že se časem pomstí. Tohle do sebe prostě krásně zapadlo. A nedá se říct, že by si to Nucky nezasloužil.

        Thumb up 0 Thumb down 0

  9. Moc děkuju za všechny titulky! K tomuhle dílu mě akorát napadá menší připomínka – zhruba v čase 15:40 říká Margaret: „Think about the things you want in life, and then picture yourself in a dress.“ V titulcích je to přeloženo jako: „Myslete na věci, které chcete v životě dělat, a pak si představte sám sebe v obleku.“ Myslím, že přesnější by bylo použít: „…si představte sám sebe v šatech.“, jelikož Margaret narážela na tehdejší horší podmínky žen.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Nejspíš to tak bude, díky za připomínku.

      Thumb up 0 Thumb down 0

  10. Díky za skvělou práci, ale nevěděl jsem, že tohle bude poslední díl..

    Thumb up 0 Thumb down 0

  11. Dekuji za titulky a praci na nich ve vsech peti sezonach! Verim, ze to muselo dat zabrat 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  12. Sledujte online seriály zadarmo a bez limitu na http://www.topserialy.sk/ 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  13. Děkuji moc za titulky k celé sérii. Velice dobře odvedená práce. BE je sice jen jeden, ale kdyby se někomu stýskalo, tak doporučuji anglický seriál podobného ražení, Peaky Blinders. http://www.imdb.com/title/tt2442560/

    Thumb up 0 Thumb down 0

  14. Díky za titulky (nejen k tomudle dílu, ale i k předchozím).

    Thumb up 0 Thumb down 0

  15. Co to je? Já čekal, že máme před sebou ještě další 4 díly a ono je to už finále 🙁 To abych si ještě chvíli počkal, než se na ten poslední kousek kouknu.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  16. Seriál párádní, poslední díl jsem včera viděl na HBO, no překvapivé určitě pro ty, co znali život Nuckyho Johnsona. Takový seriál bude chybět. Každopádně paráda a díky všem co se podíleli na skvělém webu a hlavně na titulkách!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  17. Veľmi pekne ďakujem za vyborne odvedenú prácu 🙂 pozerával som od čias keď sa točila prvá séria a stále viac a viac som sa nevedel dočkať ďalšej 😀 škoda že to musí skončiť :-/ každopádne prajem veľa úspechov a verím že sa stretneme pri niečom novom 😛

    Thumb up 0 Thumb down 0

  18. Taky moc dekuju za tvou praci na titulkach. Jsi sikovnej a rychlej. Pochopitelne me mrzi, ze tohle je uz uplny konec, ale kazde imperium nekdy skonci. Dekuju tedy jeste jednou a opravdu uprimne za tvou praci a preju ti mnoho zivotnich uspechu!

    Thumb up 0 Thumb down 0

  19. Ďakujem veľmi pekne aj ja za tých 5 sérii tituliek! teším sa zajtra na finále 🙂

    Thumb up 0 Thumb down 0

  20. Aspoň tu slzu zatlačím až zítra. Díky za úžasnou práci za celých 5 sezon, končí jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy sledoval.

    PS: Nadpis je trochu zavádějící, je to bohužel jen 8. díl 🙁

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Jasný důkaz, že dnes už mám dost 😀 Opraveno…

      Thumb up 0 Thumb down 0